elinakiruna

Så har den sista SM-deltävlingen körts och helgen bjöd på åtminstone en överraskning. Petter Nårsa som blev kvar hemma efter VM-äventyret gick in i SM-serien. Och det gjorde han övertygande med idel vinster under dagen.

Annars överraskade Kiruna på två sätt. Själva tävlingen arrangerades vid foten av Luossabacken som verkligen ligger ett stenkast från själva centrum. Dessutom med två deltävlingar med fantastiskt väder slog det om och bjöd på både kyla och isande vind. Men vad gör väl det när man bjuds på högklassig skotercross.

Tävlingsbanan hade gott om snö men det kalla vädret gjorde den relativt hård och isig. En hel del snörök bjöds det på också men det fanns gott om ställen att köra om på.

Dam

Marica Renheim visade att hon gjort läxan från de långsamma starterna i Tåsjö. I heat två var hon först ut och höll ledningen ända in i mål. Elina Öhman vann å andra sidan det första heatet och tog en silverplatsen vilket gör att hon ändå leder sammanlagt. Dock är det oerhört jämt mellan Marica och Elina då det bara skiljer två poäng. Bäddat för en rysare i finalen med andra ord. Hanna Munter körde in på en fin tredjeplats och ligger på plats fem i sammandraget.

Totalt SM skotercross Dam topp 5

1. Elina Öhman 69 poäng

2. Marica Renheim 67 poäng

3 AnnaCarin Karlsson 57 poäng

4 Ronja Renheim 50 poäng

5 Hanna Munter 42 poäng

Pro Stock

Efter två deltävlingar med lite mixade resultat klev Filip Öhman fram och visade vart skåpet ska stå. Överlägsen vinst i finalen framför Marcus Ogemar Hellgren. Marcus fick dock fullfölja finalen med trasig dämpare och öppet insug, rena turen (eller skickligheten) att han tog sig i mål. Marcus behåller dock ledningen totalt. Roger Karlsson visade att han fått snurr ordentligt på maskinen och gled in på en fin tredjeplats. Marcus Ogemar Hellgren och Magnus Renström har 16 respektive 11 poäng ner till trean Filip Öhman.

Totalt SM Skotercross Pro Stock Topp 5

1. Marcus Ogemar Hellgren 65 poäng

2. Magnus Renström 60 poäng

3. Filip Öhman 49 poäng

4. Roger Karlsson 46 poäng

5. Alexander Berglund 46 poäng

Pro Open

Adam Renheim har dominerat Pro Open vid de två tidigare deltävlingarna. Även i Kiruna övertygade Adam men fick ge sig i finalen för en mycket åksugen Petter Nårsa. Petter tog hem finalen ganska enkelt vilket gav 25 poäng och tiondeplats i totalen och en biljett till finalen i Älvsbyn. Tvåan Adam Renheim leder överlägset i sammandraget med 18 poäng tillgodo. Den flygande finländaren Viktor Hertén visade att formen fortfarande är god och tog hem en tredjeplats. Det finns massor av poäng att köra om men om inget oförutsett händer så är det fördel Renheim i finalen.

Totalt SM Skotercross Pro Open Topp 5

1. Adam Renheim 72 poäng

2. Oskar Norum 54 poäng

3 Filip Eriksson 46 poäng

4 Viktor Hertén 46 poäng

5 Ståle Eggen 36 poäng

 

Bilder från SM deltävling 3 Kiruna finns här

Film från SM deltävling 3 Kiruna finns här 

Nu laddar vi om inför finalen och sista chansen att ro hem poäng.