hertenDet blev en spännande tävlingsdag på Mora Motorstadion. Arrangörerna hade gjort ett heroiskt jobb för att på två veckor få till till en tävlingsbana både för Sverige Cup och SM deltävling 2.

Open

Redan i kvalen visade tydliga tecken på att att Nisse Kjellström, Team Walles MK, Oskar Norum, Umeå AK och Viktor Hertén, Finland, skulle ha något med finalstriden att göra. Och precis så blev det. Nisse tog hand om ledningen i finalen medan Viktor och Oskar jagade ikapp och förbi. Men till slut skulle Viktor Hertén visa sig starkast och kunde plocka hem guldet. På andra plats körde Oskar Norum in och trea blev Nisse Kjellström. Ett brons som måste smaka lite guld i alla fall efter allt oflyt som Nisse haft i början av säsongen.

Stock

I Stock kändes det mer ovisst vem som skulle ta hem det. Balder Nääs, Team Walles MK, såg ut att ha greppet i början av finalen men han jagades av hemmaföraren Andreas Mårten, Mora MK. Dessutom lurade Johan ”Lång-Johan” Eriksson längre bak i fältet. Andreas tog hand om ledningen och hade till och med en ganska övertygande ledning. Men han fastnade i en hel del varvningstrafik och Johan Eriksson kom ikapp i absolut sista kurvan. Där fastnade Johan i varvningstrafik och Andreas kunde ta hem vinsten. Detta strax före Johan och på tredje plats körde Balder Nääs in.

Damer Stock

Här skulle Ellen Bäcke visa sin klass precis som i Njurunda. Även om hon fick hårt mothugg av Malene Andersen, som tyvärr skadade handen i första heatet. Så i finalen blev det en uppgörelse mellan Ellen Bäcke, SMK Ockelbo, och Emilia Dahlgren, Team Walles MK. Ellen vann före Emilia och på tredjeplats körde Victoria Kirkhus, Norge, in.

Kompletta resultat hittar ni här