viktorwallesDet var en snöig tillställning i dubbel bemärkelse när SM deltävling 3 i skotercross kördes av Team Walles MK i Bruksvallarna. Riktigt gott om snö på banan och lätt till ymnigt snöfall under hela dagen var förutsättningarna. Det betydde en del snörök men också tuff och mjuk bana.

Open
En bana som passade vinnaren Viktor Hertén, Finland, som plockade hem sitt andra raka vinst i SM. Viktor låg och skuggade David Reponen i halva finalen innan han hittade en lucka och slog till. David Reponen, Stourmans SK, körde in på andra plats och har definitivt hittat flytet i körningen igen efter två raka pallplatser. Tredjeplatsen blev en tight uppgörelse mellan Oskar Norum, Umeå AK och Nisse Kjellström, Team Walles MK en fight som avgjordes på sista varvet där Oskar passerade Nisse. Oskar Norum på bronsplats med andra ord. Nisse körde in på fjärdeplats och Magnus Reiten, Norge på femte.

Stock
Redan efter kvalen stod det klart att hemmaföraren Johan ”Lång-Johan” Eriksson, Team Walles MK, var den som man skulle slå idag om man ville vinna. Men Johan var omutlig och kunde ta hem en klar seger inför hemmapubliken på Vôllarbanan. Men det fanns mer som gladde hemmapubliken. På andraplats körde Balder Nääs, Team Walles MK, in och ryckte ifrån i sammandraget där han ligger tvåa efter just Johan Eriksson. Pärre Vikman, Malmfältens MCK, fick äntligen till det och kämpade sig in på en fin tredjeplats. Fyra blev Lukas Johansson, Gargnäs MK och femma blev Rasmus Talus Hjelm, Lofsdalens SK.

Damer Stock
I Damer Stock tog årets sensation; Ellen Bäcke, SMK Ockelbo sin tredje raka seger i SM. Men här fick hon kämpa rejält då hon jagade Emilia Dahlgren, Team Walles MK, ända in på mållinjen. Ellen och Emilia är de av tjejerna som just nu är lite i en klass för sig. Emilia tog silverpengen och Elvira Lindh, Borlänge SSK, körde in på en mycket fin bronsplats. På fjärdeplats hittar vi Linn Sjöberg, Finland, som skuggades stenhårt av femman Ronja Renheim, Lima MS.

Kompletta resultat hittar du här

Totalställning SM hittar du här