bygdsiljumsmSöndag den 6 mars är det dags för SM deltävling 5 i Bygdsiljum. Det är den sista deltävlingen innan finalen i Boden. Lördag 5 mars värms banan på Bygdsiljums Motorstadion dessutom upp av tight racing från deltagarna i Sverige Cup Norr kval 2. Här följer en sammanställning på hur det står till i totalställningen i SM.

Open
Oskar Norum, Umeå AK, leder alltjämt i totalen. Oskar har dock en konsekvent och intressant resultatstatistik. Han vann i Njurunda, blev tvåa i Mora, trea i Bruksvallarna och fyra i Nyborg. Nu ställer man sig frågan om Oskar siktar på en femteplats i Bygdsiljum eller om han tänker vända trenden uppåt igen. Oskar har 85 poäng. På andraplats hittar vi Viktor Hertén, Jakobstads MK Finland, med 70 poäng. Viktor som vann i Mora och Bruksvallarna fick se sig slagen i Nyborg av totaltrean Adam Öhman, Älvsbyns MS, som också har 70 poäng. David Reponen, Storumans SK, hittar vi på fjärdeplats och på femteplats ligger Nisse Kjellström, Team Walles MK.

Stock
Johan Eriksson, Team Walles MK, ångar på i Stock och har vunnit alla deltävlingar utom den i Mora. Johan har 97 poäng och ligger före klubbkompisen Balder Nääs, Team Walles MK, som med idel pallplatser skrapat ihop 84 poäng. På tredjeplats hittar vi Andreas Mårten, Mora MK, som toppade med vinst på hemmaplan i Mora och som legat högt upp i listorna på varje tävling i år. Andreas som har startnummer 73 har passande nog samlat ihop 73 poäng. På fjärdeplats ligger Jens Nordström, Infjärdens RSK, och på femteplats hittar vi Lukas Johansson, Gargnäs MK.

Damer Stock
Bland damerna ligger Ellen Bäcke, SMK Ockelbo, på förstaplats med tre raka vinster och en tredjeplats i Nyborg. Mycket imponerande facit med tanke på att Ellen kommer direkt från ungdomsklassen. Ellen har 95 poäng. På andraplats hittar vi Emilia Dahlgren, Team Walles MK, som vann övertygande i Nyborg och har nu totalt 83 poäng. På tredjeplats hittar vi Ronja Renheim, Lima MS, som i senaste deltävlingen i Nyborg körde in på en fin andraplats. Ronja har 76 poäng. Fyra ligger Jenny Lundström, Skellefteå MS, på 60 poäng och femma ligger Elvira Lindh, Borlänge SSK, på 58 poäng.

Totalresultat i SM hittar du här

Svenska Mästerskapen deltävling 5 Bygdsiljum

När
Söndag 6 mars

Var 
Bygdsiljums Motorstadion

Första start
10.00

Klasser
Open, Stock, Damer Stock

Startlista
Open, Stock, Damer Stock

Mer info

 

Sverige Cup Norr kval 2 Bygdsiljum

När
Lördag 5 mars

Var 
Bygdsiljums Motorstadion

Första start
11.30

Klasser
Semi Stock, Ungdom 14-16, Ungdom 12-14

Startlista
Semi Stock, Ungdom 14-16, Ungdom 12-14