limaresultat-utan-textSM-kval 2 i skotercross kördes under lördag 8 februari på Matsåsbanan i Lima. Trots att vädertjänsterna lovat busväder i form av regn och snö var det uppehåll större delen av dagen. Däremot var det ordentligt med klabbsnö som ställde till det för de förare som hade lite hårdare fjädring på boggin. Trots att det inte var överdrivet mycket snö runt Matsåsbanan så hade arrangörsklubben gjort ett jättejobb att fixa till en mycket bra och utslagsgivande bana.

Pro Open
Att det skulle bli hemmaseger i Lima för Adam Renheim, Lima MS, var väl inte helt otippat. Adam körde in som trea i första kvalheatet efter att han hade för hård fjädring och ville inte riskera något. Det första heatet vanns för övrigt komfortabelt av Filip Eriksson, Storumans SK. Det andra kvalheatet tog Adam Renheim hem och kunde efter att han legat bakom Oskar Norum en hel del varv även ta hem finalen. Oskar tog hem andraplatsen medan David Reponen blev trea.

Pro Stock
I Pro Stock blev det en lite mindre väntad seger i form av Johan ”LångJohan” Eriksson, Team Walles MK. Johan trivdes som fisken i vattnet på den utslagsgivande och hårdpackade tävlingsbanan. Han vann alla sina kvalheat och var aldrig riktigt hotad i finalen. En populär seger av Johan som håller på att trappa ner på tävlandet (!). Det var tydligt att erfarenhet lönade sig på banan då Roger Karlsson, Borlänge SSK, körde in på andra plats. Tredjeplatsen gick till Filip Öhman, Älvbyns MS.

Dam
I damklassen är det Elina Öhman-show som gäller. Hon är helt enkelt ohotad på tävlingsbanan även när det blir så pass jobbigt att köra som det var idag. Damerna körde två stycken finalheat och Elina vann båda två. I det första finalheatet var dock Victoria Emilie Kirkhus, Norge, bara fem sekunder efter men i det andra heatet var det 13 sekunder upp till Elina. Men Victoria Emilie Kirkhus körde hem två andraplatser och därmed också en total andraplats. Malene Andersen, Norge, tog hem bronsplatsen efter en andra- och femteplats i de båda finalheaten.

Resultat från alla kval och finaler finns här

Resultat Pro Open
1. Adam Renheim
2. Oskar Norum
3. David Reponen
4. Filip Eriksson
5. Jonas Östbyhaug
6. Nisse Kjellström
7. Roger Karlsson
8. Henrik Revelj
9. Sebastian Asp
10. Mathias Johansson
11. Jesper Degerbjörk

Resultat Pro Stock
1. Johan Eriksson
2. Roger Karlsson
3. Filip Öhman
4. Emil Sundvisson
5. Alexander Berglund
6. Andreas Mårthen
7. Elias Ishoel
8. Marcus Dorsch
9. Jens Nordström
10. Fredrik Granberg
11. Rasmus Talus-Hjelm
12. Oscar Hedman
13. Martin Moland
14. Magnus Reiten
15. Fredrik Kirkhus

Resultat Dam
1. Elina Öhman
2. Victoria Emilie Kirkhus
3. Malene Andersen
4. Ronja Renheim
5. Mathilda Johansson
6. Hanna Munter
7. Helene Hjelm
8. Signe Iren Bråten
9. Idde Nääs
10. Elvira Lind
11 Kelly Collier