smvinnaremora utan textSå var första SM-kvalet avklarat och arrangörsdebutanterna Mora MK hade gjort ett mycket bra jobb under förutsättningarna. En gropig, mjuk och utslagsgivande bana mötte SM-förarna i Pro Open, Pro Stock och Damklassen.

Pro Open
Efter två kvalomgångar visade det sig ganska tydligt att Adam Renheim, Lima MS, fick ta favoritrollen till seger. Men allt kan som sagt hända i skotercross. Adam var inte alls med i finalen och kom ut mitt i fältet. Banan var inte helt lätt att köra om på men det slutade ändå med att Adam åkte hem med en ohotad seger. Marcus Ogemar Hellgren låg länge bra till men variatorremmen ville inte hela vägen. Tvåa blev istället Oskar Norum, Umeå AK och på tredje plats körde Nisse Kjellström, Team Walles MK, in.

Pro Stock
En lite mer annorlunda tävling blev det i Pro Stock. Norska supertalangen Elias Ishoel var överlägset först men blev diskad då han hoppade mot gulflagg. Det gjorde att Alexander Bergglund, Bollnäs MK, istälett stod som vinnare. Norskt blev det på pallen i alla fall i form av Martin Moland som tog hem en fin andraplats. På tredjeplats hamnade Emil Sundvisson, Åsarna SSK.

Damer
Ännu mer överlägset först var Elina Öhman, Älvsbyns MK, i damklassen men även hon blev diskad för att hon hoppade mot gulflagg. Istället blev Elvira Lindh, Borlänge SSK, vinnare. Elvira vann för övrigt för andra helgen på raken då hon vann Mases Snowcross Cup förra helgen på Mora Raceway. Damerna körde för övrigt två stycken finaler och den andra finalen fick startas om efter en riktig massvurpa. På andraplats kom Victoria Emilie Kirkhus, Norge, och på tredjeplats körde Ingrid Boldermo in.

Kompletta resultat hos Mylaps finns här

Resultat

Pro Open
1. Adam Renheim
2. Oskar Norum
3. Nisse Kjellström
4. Filip Eriksson
5. Johan Dahlgren
6. Jonas Östbyhaug
7. Ståle Eggen
8. Mathias Johansson
9. Henrik Revelj
10. Sebastian Asp
11. Roger Karlsson
12. Simon Lundström
13. Jesper Degerbjörk

Pro Stock
1. Alexander Berglund
2. Martin Moland
3. Emil Sundvisson
4. Dennis Jonsson
5. Jens Nordström
6. Andreas Sjöström
7. Andreas Mårthen
8. Filip Öhman
9. Marcus Sjöström
10. Marcus Dorsch
11. Magnus Reiten
12. Johan Eriksson
13. Oscar Hedman

Damer
1. Elvira Lindh
2. Victoria Emilie Kirkhus
3. Ingrid Boldermo
4. Malene Andersen
5. Ronja Renheim
7. Mathilda Johansson
8. Helene Hjelm
9. Idde Nääs
10. Kelly Collier
11. Matilda Norberg
12. Hanna Munter