vinnare-vitådalen-utan-textSå har SM-kval nummer 3 avverkats på Allmec Raceway i Vitådalens SK:s regi. Det blev en otroligt tuff bana som var minst sagt utslagsgivande. Det extremt milda vädret gjorde inte saken bättre. Tävlingen började mitt på dagen och finalerna fick därför köras i mörker. Inga problem tyckte vissa medan andra tyckte att det var för dåligt ljus. En hel del folk hittade ut till Skomanskälen där det bjöds på tät racing.

Pro Open
Adam Renheim, Lima MK, hintade i Lima att han skulle stå över SM-kval 3 men det kliade nog i tummen för han var på plats ändå. Och då gick det som det brukar göra den här säsongen. Vinst för Adam Renheim alltså. Bakom Adam gjorde Aki Pihlaja, Finland, och Nisse Kjellström, Team Walles MK, upp om silver och brons. Där drog Aki det längsta strået den här gången.

Pro Stock
I Mora ”fick” Alexander Berglund, Bollnäs MK, förstaplatsen efter att Elias Ishoel blivit diskad för hopp mot gulflagg. Den här gången var det ingen snack om saken Alexander körde hem segern på ett överlägset och tryggt sätt. Segern till Alexander alltså. På andra plats körde comebackande Pontus Engström, Östersunds SSK, in. Och på tredjeplatsen hamnade Martin Moland, Norge.

Damklass
Elina Öhman, Älvsbyns MS, var som fisken i vattnet på den gropiga banan. Hon tog hem de båda finalheaten som damerna körde. Tvåa blev Ingrid Boldermo, Norge, och trea Mathilda Johansson även hon Älvsbyns MS.

Resultatlistor från SM-kval 3 Vitådalens SK finns även här

Resultat

Pro Open
1. Adam Renheim
2. Aki Pihlaja
3. Nisse Kjellström
4. Filip Eriksson
5. Johan Dahlgren
6. Jonas Östbyhaug
7. Oskar Norum
8. Marcus Ogemar Hellgren
9. David Reponen
10. Magnus Lindbäck
11. Emil Andersson
12. Philip Andersson
13. Henrik Revelj
14. Albin Lundqvist
15. Kristoffer Holm
Pro Stock
1. Alexander Berglund
2. Pontus Engström
3. Martin Moland
4. Adam Öhman
5. Matti Määttä
6. Fredrik Granberg
7. Roger Karlsson
8. Marcus Sjöström
9. Andreas Sjöström
10. Marcus Dorsch
11. Dennis Jonsson
12. Eetu Karjalainen
13. Balder Nääs
14. Emil Sundvisson
Damklass
1. Elina Öhman
2. Ingrid Boldermo
3. Mathilda Johansson
4. Victoria Emilie Kirkhus
5. Hanna Munter
6. Ronja Revelj
7. Helene Hjelm
8. Malene Andersen
9. Idde Nääs